Do góry

Dodatki Przepis na:

Kandyzowana skórka cytrusowa

Kandyzowana skórka cytrusowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 167 Ocena: 769

Dodano:

Odsłon: 358

Kandyzowana skórka cytrusowa, która idealnie nadaje się do dekorowania ciast i deserów. Przepis pochodzi z 416. odcinka programu "Ewa gotuje".

Składniki

  • skórka z 10 cytryn
  • 1 ½ szklanki cukru
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kandyzowana skórka cytrusowa

Przygotowanie

  1. Owoce wyszorować i sparzyć wrzątkiem. Obrać nożykiem do warzyw, odcinając tylko żółtą część skórki. Pokroić w bardzo drobną kostkę. Wsypać na patelnię. Dodać cukier i smażyć tak długo, aż skórka zrobi się chrupiąca. Wystudzić i przełożyć do słoika.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

skorpionek 03 kwietnia Ja robię w ten sposób,że drobno pokrojoną skórkę ścisło układam do słoika przesypując ją warstwami cukru. Skóra pięknie puści syrop. Słoik może stać w lodówce lata i nic mu się nie stanie. Takim sposobem robię od kilkudziesięciu lat. Skórka jest super.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń