Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zbliża się Wigilia, proponuję delikatny i pyszny dodatek do czerwonego barszczyku.
Pyszna kapusta z grzybami zapraszam po przepis
Odsłon: 3669
Święta Bożego Narodzenia to czas wyjątkowy pod każdym względem – także kulina...
Odsłon: 672
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 386
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 292
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 536
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 3483
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 386
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 292
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 536
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 3483
Składniki
Grzyby suszone zalać gorącą wodą , namoczyć. Pieczarki obrać , pokroić . Cebulę obrać , pokroić w piórka . Kapustę przepłukać , pokroić na drobniej.
Na patelni rozgrzać trochę oleju wrzucić cebulę , smażyć chwilę, dodać namoczone grzyby, pieczarki, doprawić solą i pieprzem smażyć 5 minut, dodać kapustę , doprawić przyprawą do dań z kapusty, dusić 35 minut, jeśli byłaby potrzeba podlać gorącą wodą . Wystudzić , pokroić drobno lub przekręcić przez maszynkę.
Drożdże pokruszyć , dodać cukier , łyżkę mąki i jogurtu , wymieszać , pozostawić do wyrośnięcia. Mąkę przesiać. 2 żółtka oraz całe jajko utrzeć z masłem oraz dodać trochę soli, ucierając dodać jogurt, dodać drożdże , wymieszać, dodawać mąkę i wyrabiać aż ciasto odejdzie od miski, będzie sprężyste i elastyczne. Pozostawić do wyrośnięcia.
Gdy podwoi swoją objętość wyłożyć na stolnicę, podzielić na połowę , wałkować , podzielić na prostokąty. Nałożyć porcje farszu.
Zwinąć w pakieciki pozostawić do wyrośnięcia.
Piekarnik rozgrzać do 190 stopni, kapuśniaczki posmarować rozkłóconymi białkami , posypać czarnuszką.
Wstawić i piec 20 minut do dobrego zrumienienia.
Przepisy Dodatki
Dodatki
MŁODA KAPUSTA NA RZADKO
Dodatki
Śledzie kiszone
Dodatki
Sos winegret w kilku wariantach
Dodatki
Sos do kurczaka z ryżem
MŁODA KAPUSTA NA RZADKO
Dziś poleca się młoda kapusta ugotowana na rzadko w sam raz do ziemniaków lub...
Odsłon: 78
Śledzie kiszone
Kiszone śledzie, czyli Surströmming to znany szwedzki przysmak. Śledzie podda...
Odsłon: 230