Do góry

Dodatki Przepis na:

Kapusta duszona po królewsku

Kapusta duszona po królewsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2421 Ocena: 15989

Dodano:

Odsłon: 10809

Idealna do obiadu.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kapustę pokroić i ugotować w osolonej wodzie z kminkiem. Boczek pokroić w drobną kostkę, usmażyć na patelni a skwarki wyjąć. Do powstałego tłuszczu dodać smalec, wsypać mąkę, posiekaną cebulę i odcedzoną ugotowaną kapustę. Całość podlać odrobina wody, dodać śmietanę, przyprawić pieprzem, zagotować , wsypać skwarki i podać na stół.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń