Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta kiszona zasmażana to jedna z ulubionych potraw i świetny dodatek do obiadów.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9379
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1143
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11484
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 508
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9379
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1143
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11484
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 508
Składniki
Kapustę odsączamy z soku i płuczemy jeżeli jest bardzo kwaśna. Kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do garnka
Zalewamy wodą tak żeby przykryła całą kapustę. Dodajemy sól, liście laurowe, ziele i pieprz. Doprowadzamy do wrzenia a następnie zmniejszamy ogień i gotujemy do miękkości .
Teraz szykujemy zasmażkę. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę na rumiany kolor. Następnie dodajemy mąkę i podsmażamy przez chwilę.
Jak cebula i mąka są już brązowe to przekładamy z garnka trochę kapusty razem z wywarem i mieszamy. Następnie całość przekładamy do kapusty. Sprawdzamy smak i ewentualnie możemy dodać więcej soli i pieprzu. Gotowe… Smacznego