Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta kiszona zasmażana to jedna z ulubionych potraw i świetny dodatek do obiadów.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2154
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 108
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 183
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 177
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2154
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 108
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 183
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 177
Składniki
Kapustę odsączamy z soku i płuczemy jeżeli jest bardzo kwaśna. Kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do garnka
Zalewamy wodą tak żeby przykryła całą kapustę. Dodajemy sól, liście laurowe, ziele i pieprz. Doprowadzamy do wrzenia a następnie zmniejszamy ogień i gotujemy do miękkości .
Teraz szykujemy zasmażkę. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę na rumiany kolor. Następnie dodajemy mąkę i podsmażamy przez chwilę.
Jak cebula i mąka są już brązowe to przekładamy z garnka trochę kapusty razem z wywarem i mieszamy. Następnie całość przekładamy do kapusty. Sprawdzamy smak i ewentualnie możemy dodać więcej soli i pieprzu. Gotowe… Smacznego