Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta kiszona z dużą ilością grzybów mrożonych i suszonych.
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 734
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36454
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1290
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 734
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36454
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1290
Składniki
Suszone grzyby zalać wrzątkiem i odstawić na 1-2 godziny.
Mrożone grzyby rozmrozić.
Cebulę i czosnek pokroić i usmażyć na dużej ilości oleju z masłem .
Kapustę ( nie płukać) włożyć do garnka i dusić z niewielkim dodatkiem wody. Podlać w razie konieczności. Do duszenia dodać przyprawy w koszyczku do zaparzania herbaty,
Odcedzić suszone grzyby, wodę wlać do kapusty. A grzyby pokroić. Pokroić też rozmrożone grzyby. Wszystkie grzyby dodać do usmażonej cebulki i dalej smażyć.
Do uduszonej kapusty dodać miód, wymieszać.
Dodać grzyby , wymieszać i dalej dusić. Kapustę dusimy tak aby była lekko twarda, bo odstawiamy i dusimy na drugi lub trzeci dzień jeszcze raz. Do pierogów kapustę z grzybami odcedzamy na sicie . Zawsze spłynie sporo sosu, a farsz będzie ściślejszy.