Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta kiszona z dużą ilością grzybów mrożonych i suszonych.
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6363
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 280
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 129
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 90
Ten przepis na karpia to klasyka polskiej kuchni. Marynowanie w cebuli i soku...
Odsłon: 1443
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6363
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 280
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 129
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 90
Ten przepis na karpia to klasyka polskiej kuchni. Marynowanie w cebuli i soku...
Odsłon: 1443
Składniki
Suszone grzyby zalać wrzątkiem i odstawić na 1-2 godziny.
Mrożone grzyby rozmrozić.
Cebulę i czosnek pokroić i usmażyć na dużej ilości oleju z masłem .
Kapustę ( nie płukać) włożyć do garnka i dusić z niewielkim dodatkiem wody. Podlać w razie konieczności. Do duszenia dodać przyprawy w koszyczku do zaparzania herbaty,
Odcedzić suszone grzyby, wodę wlać do kapusty. A grzyby pokroić. Pokroić też rozmrożone grzyby. Wszystkie grzyby dodać do usmażonej cebulki i dalej smażyć.
Do uduszonej kapusty dodać miód, wymieszać.
Dodać grzyby , wymieszać i dalej dusić. Kapustę dusimy tak aby była lekko twarda, bo odstawiamy i dusimy na drugi lub trzeci dzień jeszcze raz. Do pierogów kapustę z grzybami odcedzamy na sicie . Zawsze spłynie sporo sosu, a farsz będzie ściślejszy.