Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta kiszona z dużą ilością grzybów mrożonych i suszonych.
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9303
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1130
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9303
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1130
Składniki
Suszone grzyby zalać wrzątkiem i odstawić na 1-2 godziny.
Mrożone grzyby rozmrozić.
Cebulę i czosnek pokroić i usmażyć na dużej ilości oleju z masłem .
Kapustę ( nie płukać) włożyć do garnka i dusić z niewielkim dodatkiem wody. Podlać w razie konieczności. Do duszenia dodać przyprawy w koszyczku do zaparzania herbaty,
Odcedzić suszone grzyby, wodę wlać do kapusty. A grzyby pokroić. Pokroić też rozmrożone grzyby. Wszystkie grzyby dodać do usmażonej cebulki i dalej smażyć.
Do uduszonej kapusty dodać miód, wymieszać.
Dodać grzyby , wymieszać i dalej dusić. Kapustę dusimy tak aby była lekko twarda, bo odstawiamy i dusimy na drugi lub trzeci dzień jeszcze raz. Do pierogów kapustę z grzybami odcedzamy na sicie . Zawsze spłynie sporo sosu, a farsz będzie ściślejszy.