Do góry

Dodatki Przepis na:

Kapusta włoska z pieczarkami i pomidorami

Kapusta włoska z pieczarkami i pomidorami

Autor:

Przepisów i artykułów: 299 Ocena: 5400

Dodano:

Odsłon: 534

Duszona kapusta włoska z dodatkiem pieczarek i pomidorów idealna jako dodatek do dań głównych :)

Składniki

  • Kapusta włoska (średnia główka)
  • Pomidory 5-6 szt
  • Pieczarki ok 1 kg
  • Cebula2-3 szt
  • Sos sojowy ciemny do smaku (można zastąpić maggi)
  • Majeranek suszony do smaku
  • Tymianek suszony do smaku
  • Koperek do smaku
  • Pieprrz,sól do smaku
  • Olej do smażenia
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki.

    Cebulę obrać i pokroić w kostkę.

    Podsmażyć na patelni cebulę i pieczarki.

    Kapustę oczyścić i poszatkować a następnie ugotować do miękkości i odcedzić.Do kapusty dodać podsmażone pieczarki z cebulą oraz obrane i pokrojone w dużą kostkę pomidory.Wszytko wymieszać razem i dusić pod przykryciem ok 10 minut dodając majeranek,tymianek,koperek i resztę przypraw (ilość wg uznania) .Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (25)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń