Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wigilijna kapusta z grochem i grzybami. Prosta w przygotowaniu i smaczna. Polecam
garnek, rondel, łyżka, nóż, patelnia,
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34112
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1287
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113568
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34112
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1287
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113568
Składniki
Groch ugotować do miękkości ( lecz nie rozgotować). Kapustę ugotować i po ugotowaniu odlać wodę. Grzyby suszone namoczyć kilka godzin a nastepnie pokroić. Na oleju w większym rondlu z grubym dnem podsmażyć obraną pokrojoną w kostkę cebulę oraz drobno pokrojone ząbki czosnku. Dodać namoczone wcześniej i pokrojone grzyby, podsmażać około 10 minut. Kapustę drobniej posiekać, ugotować , dodając liście laurowe, ziarenka ziela angielskiego oraz kminku, gotować 20 minut, po czym odlać wodę, a kapustę przełożyć do rondla, chwilę jeszcze podsmażać na małym ogniu doprawiając do smaku pieprzem mielonym i opcjonalnie magii w płynie. Do całości dodać ugotowany odcedzony groch , wymieszać i gotowe. Smacznego
Kapusta gotowa do podania.