Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapustka kiszona zasmażana z dodatkiem suszonych pomidorów,doskonały dodatek do obiadu:) Zawsze robię większą ilość i pakuję do słoików :)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Pomidory odsączyć z zalewy i pokroić w kawałki. Kapustę gotować do miękkości a pod koniec gotowania dodać pomidory,wymieszać. Na patelni rozgrzać olej,dodać mąkę i zrobić zasmażkę. Do zasmażki wlać parę łyżek wody z ugotowanej kapusty,wymieszać i wlać do kapusty z pomidorami.Gotować jeszcze chwilę cały czas mieszając.Doprawić do smaku pieprzem. Robiąc większą ilość na zapas można gorącą kapustę włożyć do słoików,zakręcić i odstawić do góry dnem do wystygnięcia. Smacznego:)