Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wyobrażam sobie Świąt bez takiej kapusty. Ważne jest to, że smakuje wyśmienicie nie tylko 24 grudnia. Kapustę można podać jako osobne danie, może też posłużyć jako farsz do pierogów lub kapuśniaczków.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 229
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 969
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4049
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 229
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 969
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4049
Składniki
Kapustę płuczemy i odsączamy na sicie, szatkujemy. Cebulę kroimy w talarki, marchewkę trzemy na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki wrzucamy do garnka, zalewamy szklanką wody. Dusimy pod przykryciem, aż kapusta będzie miękka. Od czasu do czasu mieszamy, a w razie potrzeby dolewamy wody. Na koniec doprawiamy solą i cukrem.