Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wyobrażam sobie Świąt bez takiej kapusty. Ważne jest to, że smakuje wyśmienicie nie tylko 24 grudnia. Kapustę można podać jako osobne danie, może też posłużyć jako farsz do pierogów lub kapuśniaczków.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117246
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8078
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3029
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1710
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1357
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117246
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8078
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3029
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1710
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1357
Składniki
Kapustę płuczemy i odsączamy na sicie, szatkujemy. Cebulę kroimy w talarki, marchewkę trzemy na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki wrzucamy do garnka, zalewamy szklanką wody. Dusimy pod przykryciem, aż kapusta będzie miękka. Od czasu do czasu mieszamy, a w razie potrzeby dolewamy wody. Na koniec doprawiamy solą i cukrem.