Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wyobrażam sobie Świąt bez takiej kapusty. Ważne jest to, że smakuje wyśmienicie nie tylko 24 grudnia. Kapustę można podać jako osobne danie, może też posłużyć jako farsz do pierogów lub kapuśniaczków.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2423
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1250
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2423
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1250
Składniki
Kapustę płuczemy i odsączamy na sicie, szatkujemy. Cebulę kroimy w talarki, marchewkę trzemy na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki wrzucamy do garnka, zalewamy szklanką wody. Dusimy pod przykryciem, aż kapusta będzie miękka. Od czasu do czasu mieszamy, a w razie potrzeby dolewamy wody. Na koniec doprawiamy solą i cukrem.