Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wyobrażam sobie Świąt bez takiej kapusty. Ważne jest to, że smakuje wyśmienicie nie tylko 24 grudnia. Kapustę można podać jako osobne danie, może też posłużyć jako farsz do pierogów lub kapuśniaczków.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1357
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1826
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 325
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 623
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1357
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1826
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 325
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 623
Składniki
Kapustę płuczemy i odsączamy na sicie, szatkujemy. Cebulę kroimy w talarki, marchewkę trzemy na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki wrzucamy do garnka, zalewamy szklanką wody. Dusimy pod przykryciem, aż kapusta będzie miękka. Od czasu do czasu mieszamy, a w razie potrzeby dolewamy wody. Na koniec doprawiamy solą i cukrem.