Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek do obiadu lub samodzielne danie dla wielbicieli ziemniaków.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2604
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20095
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 557
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 703
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7124
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2604
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20095
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 557
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 703
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7124
Składniki
Ziemniaki myjemy. Każdy ziemniak nacinamy specjalnym karbowanym nożem, tak by nie przeciąć do końca.
Ziemniaki układamy w naczyniu żaroodpornym i smarujemy/skrapiamy stopionym masłem klarowanym lub olejem. Ziemniaki posypujemy solą i wstawiamy do piecyka nagrzanego do 180-190 stopni C i pieczemy około 45 minut. Ziemniaki powinny się ładnie zarumienić. Upieczone ziemniaczki przekładamy na talerz i obficie posypujemy papryką słodką i ostrą oraz zieleniną.