Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek do obiadu lub samodzielne danie dla wielbicieli ziemniaków.
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 98972
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 90
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5078
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13674
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5907
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 98972
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 90
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5078
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13674
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5907
Składniki
Ziemniaki myjemy. Każdy ziemniak nacinamy specjalnym karbowanym nożem, tak by nie przeciąć do końca.
Ziemniaki układamy w naczyniu żaroodpornym i smarujemy/skrapiamy stopionym masłem klarowanym lub olejem. Ziemniaki posypujemy solą i wstawiamy do piecyka nagrzanego do 180-190 stopni C i pieczemy około 45 minut. Ziemniaki powinny się ładnie zarumienić. Upieczone ziemniaczki przekładamy na talerz i obficie posypujemy papryką słodką i ostrą oraz zieleniną.