Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smakuje z cielęciną i drobiem.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4501
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5925
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1386
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12733
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4501
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5925
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1386
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12733
Składniki
Wykonanie: Kaszę jaglaną zalać wodą wymieszaną z mlekiem, lekko posolić, dodać masło i gotować około 20 minut, następnie wystudzić. Jabłka obrać pokroić w cienkie plastry i lekko obsmażyć na maśle, śliwki zaś pokroić w paski. Przygotowane owoce razem z żurawiną wymieszać z kaszą, dodać cukier waniliowy, dosłodzić miodem i w razie potrzeby dosolić. Podawać do pieczonego drobiu, cielęciny i również jako samodzielne.