Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko-ostra kasza jęczmienna to świetny dodatek do mięs. Idealnie komponuje się np. ze schabem pieczonym ze śliwką.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34675
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 351
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3972
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34675
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 351
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3972
Składniki
Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją. Śliwki kroimy w niedużą kostkę. Wykładamy na patelnię razem z miodem i syropem klonowym. Dodajemy chilli, kardamon. Dusimy, aż śliwki zmiękną i rozpadną się. Sok ze śliwek, razem z miodem i syropem klonowym utworzy pyszny sos. Dodajemy kaszę. Dusimy razem kilka minut, aby kasza połączyła się z sosem.
Podajemy na ciepło. Kasza jest przepyszna, świetnie sprawdzi się jako dodatek do dań mięsnych.