Do góry

Dodatki Przepis na:

Kasza z karmelizowanymi śliwkami i chilli

Kasza z karmelizowanymi śliwkami i chilli

Autor:

Przepisów i artykułów: 289 Ocena: 2525

Dodano:

Odsłon: 51

Słodko-ostra kasza jęczmienna to świetny dodatek do mięs. Idealnie komponuje się np. ze schabem pieczonym ze śliwką.

Składniki

  • Kasza jęczmienna - 120g
  • Śliwki węgierki - 4szt
  • Miód - 1 łyżka
  • Syrop klonowy - 1 łyżka
  • Chilli mielone - 1/2 łyżeczki
  • Chilli grys - 1/2 łyżeczki
  • Kardamon mielony - 1/2 łyżeczki
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kasza z karmelizowanymi śliwkami i chilli

Przygotowanie

  1. Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją.
    Śliwki kroimy w niedużą kostkę. Wykładamy na patelnię razem z miodem i syropem klonowym. Dodajemy chilli, kardamon. Dusimy, aż śliwki zmiękną i rozpadną się. Sok ze śliwek, razem z miodem i syropem klonowym utworzy pyszny sos.
    Dodajemy kaszę. Dusimy razem kilka minut, aby kasza połączyła się z sosem.

  2. Podajemy na ciepło. Kasza jest przepyszna, świetnie sprawdzi się jako dodatek do dań mięsnych.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń