Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wcale nie musimy mieć w domu kiełkownicy wielopoziomowej by je sobie wyhodować. Wystarczy słoik, kawałek gazy, gumka recepturka i nasionka przeznaczone do spożycia.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
.Kiełki są źródłem najcenniejszych dla organizmu składników odżywczych: witamin: A, B1, B6, B9,C, E i H, mikroelementów, białka i kwasów tłuszczowych. Posiadają także właściwości antywirusowe oraz wzmacniające układ odpornościowy. Wspomagają organizm, zwłaszcza wczesną wiosną. Wzmacniają kości . Poprawiają wzrok. Usuwają toksyny z organizmu. Regulują poziom cukru W sklepach można kupić gotowe zestawy regenerujące (pokazuję je na zdjęciu). Wysypać na gęste sito i przepłukać. Następnie przełożyć do słoika ,zalać letnią wodą i odstawić na 12 godzin. Najlepiej zrobić to na noc. Słoik przykryć gazą i przewiązać gumką "recepturką". Po 12 godzinach słoik odwrócić, by cała woda wyciekła. Słoik z kiełkami wstawić w ciemne miejsce ( wtedy kiełki rosną dłuższe). W ciągu dnia, przelać nasionka dwa razy wodą i zaraz odwrócić słoik, by woda wyciekła. Wstawić znów w ciemne miejsce. Na 5-6 dzień mamy cały słoik smacznych i zdrowych kiełków. Posypujemy nimi kanapki a nawet dania obiadowe. Dodajemy do sałatek i surówek. Najlepiej smakują na kromce chleba posmarowanej masłem i lekko posolone.