Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wcale nie musimy mieć w domu kiełkownicy wielopoziomowej by je sobie wyhodować. Wystarczy słoik, kawałek gazy, gumka recepturka i nasionka przeznaczone do spożycia.
filet z kurczaka z delikatnym posmakiem cytryny i czosnku
Odsłon: 9173
Tym razem coś dla miłośników owoców morza. Małże w białym winie z cytrynką i...
Odsłon: 1975
Zapraszam na babeczki niepowtarzalne, w smaku genialne. To kruche ciasto w po...
Odsłon: 4622
Taka babka z pewnością wyglądem na stole wielkanocnym będzie się wyróżniała i...
Odsłon: 560
Pyszna, pulchna i wilgotna babka mocno cytrynowa na kefirze z dodatkiem kisie...
Odsłon: 1970
Moja dzisiejsza propozycja to keks pomarańczowy z mnóstwem bakali. Nutę pomar...
Odsłon: 278
Zapraszam na babeczki niepowtarzalne, w smaku genialne. To kruche ciasto w po...
Odsłon: 4622
Taka babka z pewnością wyglądem na stole wielkanocnym będzie się wyróżniała i...
Odsłon: 560
Pyszna, pulchna i wilgotna babka mocno cytrynowa na kefirze z dodatkiem kisie...
Odsłon: 1970
Moja dzisiejsza propozycja to keks pomarańczowy z mnóstwem bakali. Nutę pomar...
Odsłon: 278
Składniki
.Kiełki są źródłem najcenniejszych dla organizmu składników odżywczych: witamin: A, B1, B6, B9,C, E i H, mikroelementów, białka i kwasów tłuszczowych. Posiadają także właściwości antywirusowe oraz wzmacniające układ odpornościowy. Wspomagają organizm, zwłaszcza wczesną wiosną. Wzmacniają kości . Poprawiają wzrok. Usuwają toksyny z organizmu. Regulują poziom cukru W sklepach można kupić gotowe zestawy regenerujące (pokazuję je na zdjęciu). Wysypać na gęste sito i przepłukać. Następnie przełożyć do słoika ,zalać letnią wodą i odstawić na 12 godzin. Najlepiej zrobić to na noc. Słoik przykryć gazą i przewiązać gumką "recepturką". Po 12 godzinach słoik odwrócić, by cała woda wyciekła. Słoik z kiełkami wstawić w ciemne miejsce ( wtedy kiełki rosną dłuższe). W ciągu dnia, przelać nasionka dwa razy wodą i zaraz odwrócić słoik, by woda wyciekła. Wstawić znów w ciemne miejsce. Na 5-6 dzień mamy cały słoik smacznych i zdrowych kiełków. Posypujemy nimi kanapki a nawet dania obiadowe. Dodajemy do sałatek i surówek. Najlepiej smakują na kromce chleba posmarowanej masłem i lekko posolone.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Szybki zakwas na barszcz biały
Dodatki
Baba ghanoush
Dodatki
Chrzan domowy
Dodatki
Wielkanocny wieniec
Szybki zakwas na barszcz biały
Smak domowego zakwasu nie może się równać z kupnymi odpowiednikami. Jest o wi...
Odsłon: 901
Baba ghanoush
Pasta popularna na bliskim wschodzie. Najczęściej serwowana i świeżymi warzyw...
Odsłon: 661