Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubisz smak kiszonek zrob kalafior w ten sposób a zaskoczysz wszystkich
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 72
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5495
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2574
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 72
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5495
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2574
Składniki
Różyczki kalafiora umyć, czosnek i korzeń chrzanu obrać i pokroić na kawałki, koper i liście chrzanu umyć. W suchych wyparzonych sloikach ułożyć po kilka ząbków czosnku, kawałku korzenia i liścia chrzanu, gałązce kopru, liść laurowy oraz po kilka ziaren przypraw. Następnie ułożyć w nich dość ciasno kalafior. Przygotować zalewe; w rondlu zagotować wodę z solą, rozpuścić w niej miód. Gorącym płynem zalać kalafior, słoików zamknąć, pasteryzować 30 min w kąpieli wodnej na małym ogniu.