Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do kanapek.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 663
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 306
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 663
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 306
Składniki
Wykonanie: Liście z kapusty obgotować w osolonej wodzie i odcedzić.
Mięso doprawić solą i pierzem do smaku, dodać zmiażdżony czosnek, jajko i dokładnie wyrobić masę.
Foremkę posmarować tłuszczem, wyłożyć listkami kapusty (tak aby wystawały poza brzegi foremki). Wypełnić mięsem, wcisnąć do środka śliwki i przykryć końcami liści.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 50 minut.