Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do kanapek.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Wykonanie: Liście z kapusty obgotować w osolonej wodzie i odcedzić.
Mięso doprawić solą i pierzem do smaku, dodać zmiażdżony czosnek, jajko i dokładnie wyrobić masę.
Foremkę posmarować tłuszczem, wyłożyć listkami kapusty (tak aby wystawały poza brzegi foremki). Wypełnić mięsem, wcisnąć do środka śliwki i przykryć końcami liści.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 50 minut.