Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo często robię takie kluchy do obiadu.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 45
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 31
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 45
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 31
Składniki
Wykonanie: Marchew umyć, obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, następnie odsączyć sok. Będzie on potrzebny do ciasta.
Drożdże rozetrzeć z cukrem a po chwili zalać ciepłym mlekiem. Dodać mąkę, jajko, stopione masło, dokładnie wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia.
Gdy ciasto podwoi objętość wlać sok z marchwi , wymieszać i ponownie odstawić na chwilę w ciepłe miejsce.
Na wrzącą wodę kłaść łyżką kluseczki, gotować, wyjąć na sito i podawać na słodko z konfiturą lub do obiadu z prażoną bułką tartą z masłem.