Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluseczki grysikowe do rosołu - takie robiła moja mama za czasów dzieciństwa. Bardzo prosty przepis, do którego warto sięgnąć, kiedy w domu zabraknie makaronu. Kluseczki grysikowe świetnie sprawdzą się również jako składnik deseru - można je zajadać z serem, cukrem i truskawkami lub innymi owocami.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 811
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11644
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 811
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11644
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Składniki
Białka oddziel od żółtek. Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Mikser odstaw na bok. Do miski dodaj żółtka i kaszę mannę. Składniki delikatnie wymieszaj łyżką.
Kluseczki grysikowe formuj za pomocą łyżek, wrzucaj do gotującej się osolonej wody lub od razu do rosołu. Gotuj przez około 3-4 minuty (długość gotowania zależy od wielkości kluseczek).