Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluseczki grysikowe do rosołu - takie robiła moja mama za czasów dzieciństwa. Bardzo prosty przepis, do którego warto sięgnąć, kiedy w domu zabraknie makaronu. Kluseczki grysikowe świetnie sprawdzą się również jako składnik deseru - można je zajadać z serem, cukrem i truskawkami lub innymi owocami.
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 62
Każda wędlina wykonana domowym sposobem jest lepsza od najlepszej sklepowej.
Odsłon: 62
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 1592
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 94
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 62
Każda wędlina wykonana domowym sposobem jest lepsza od najlepszej sklepowej.
Odsłon: 62
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 1592
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 94
Składniki
Białka oddziel od żółtek. Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Mikser odstaw na bok. Do miski dodaj żółtka i kaszę mannę. Składniki delikatnie wymieszaj łyżką.
Kluseczki grysikowe formuj za pomocą łyżek, wrzucaj do gotującej się osolonej wody lub od razu do rosołu. Gotuj przez około 3-4 minuty (długość gotowania zależy od wielkości kluseczek).