Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak w domu przygotować fantastyczne kluski kładzione - sprawdzony przepis krok po kroku. Znam sposób na prosty i szybki obiad. Zajrzyj do przepisu, z którego wszystkiego się dowiesz! :) Z gulaszem, z mięsem i sosem lub okraszone zrumienioną cebulką i boczkiem. Polecam pięknie :)
Małe tortille z dobrze doprawionym farszem z kurczakiem i chorizo. Przed poda...
Odsłon: 18
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 36
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 1037
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 254
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 14424
Małe tortille z dobrze doprawionym farszem z kurczakiem i chorizo. Przed poda...
Odsłon: 18
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 36
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 1037
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 254
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 14424
Składniki
Mąkę przesiewamy, dodajemy rozmieszane w mleku jajka i sól. Drewnianą łyżką ubijamy niezbyt ścisłe ciasto. Jeżeli potrzeba, dodajemy w niewielkich ilościach wodę. * Ciasto ma mieć lekką, puszystą konsystencję, powinno być gładkie i lśniące . Gotujemy zaraz po przygotowaniu.
Zagotowujemy wodę z dodatkiem soli i oliwy.
Ostrą, metalową łyżką, kładziemy na wrzącą wodę wąskie kluseczki. * Kluski napuszą się i urosną w gotującej wodzie.
Gotujemy przez 5 minut, cedzimy na sicie, przelewamy wrzącą wodą, odsączamy. Gotowe wykładamy na ogrzane talerze. Podajemy jako dodatek do gulaszu, do mięs z sosem, a także polane skwarkami ze świeżej słoniny i posypane serem. Smacznego :)