Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski szwabskie są znakomitym dodatkiem do mięsnych potraw. Podane z ulubionym sosem świetnie sprawdzą się również jako samodzielne danie. Niewątpliwą zaletą, oprócz smaku, jest fakt, że przygotowuje się je z tanich składników.
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10462
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 4599
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1006
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7930
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 246
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10462
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 4599
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1006
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7930
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 246
Składniki
Ziemniaki obierz, podziel na mniejsze części i ugotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie.
Gdy będą gotowe, dodaj łyżkę masła i za pomocą tłuczka ugnieć na gładką masę. Następnie wrzuć żółtka, wsyp mąkę i przyprawy. Wszystko razem ze sobą dokładnie wymieszaj.
Na stolnicy wysyp odrobinę mąki i wyłóż masę ziemniaczaną. Utwórz z niej kulę i podziel na cztery równe części.
Z każdej części uformuj rulon. Odcinaj kawałki o wielkości około 4 cm. Obtaczaj w bułce tartej.
Na patelni rozgrzej olej i smaż kluski z każdej strony na rumiany kolor.