Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski szwabskie są znakomitym dodatkiem do mięsnych potraw. Podane z ulubionym sosem świetnie sprawdzą się również jako samodzielne danie. Niewątpliwą zaletą, oprócz smaku, jest fakt, że przygotowuje się je z tanich składników.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 263
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 190
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 47
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 53
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 263
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 190
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 47
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 53
Składniki
Ziemniaki obierz, podziel na mniejsze części i ugotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie.
Gdy będą gotowe, dodaj łyżkę masła i za pomocą tłuczka ugnieć na gładką masę. Następnie wrzuć żółtka, wsyp mąkę i przyprawy. Wszystko razem ze sobą dokładnie wymieszaj.
Na stolnicy wysyp odrobinę mąki i wyłóż masę ziemniaczaną. Utwórz z niej kulę i podziel na cztery równe części.
Z każdej części uformuj rulon. Odcinaj kawałki o wielkości około 4 cm. Obtaczaj w bułce tartej.
Na patelni rozgrzej olej i smaż kluski z każdej strony na rumiany kolor.