Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosto i tanio na lekką kolację.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5288
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 842
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11716
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1309
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5288
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 842
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11716
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1309
Składniki
Wykonanie: Masło utrzeć z jajkami na pulchną masę, doprawić solą i gałką muszkatołową, wsypać grysik, dokładnie wymieszać i odstawić do napęcznienia. Na wrzącą osoloną wodę, kłaść łyżką kluseczki, ugotować do miękkości. Podawać polane sklarowanym masełkiem z przyrumienioną bułką tartą. Kluseczki wspaniale nadają się jako dodatek do zup.