Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pierożki jako dodatek do rosołu , można wykorzystać do ich zrobienia mięso z niego.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 184
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 911
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 184
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 911
Składniki
Mięso z rosołu obrać, zemleć w maszynce lub drobno pokroić. Cebulę obrać pokroić w kostkę drobną, podsmażyć na oleju, dodać do mięsa. Doprawić solą, pieprzem, dodać majeranek, paprykę oraz rosół i dokładnie wymieszać.
Mąkę przesiać, dodać szczyptę soli, jajko, oliwę z oliwek, wymieszać , dolewać wolno gorącą wodę , mieszać. Podsypać dokładnie mąką na stolnicy i wyrobić na gładkie i elastyczne ciasto. Pozostawić aby odpoczęło. Ciasto podzielić na 3 części. każdą wałkować na cienko.
Wycinać kółka najmniejszą foremką do pierogów lub kieliszkiem, układać po porcji farszu.
Przykryć drugim kółkiem i zlepić pierożki. Tak postępować do wyczerpania składników.
W garnku zagotować wodę , wrzucać partiami , gotować 2 minuty od wypłynięcia.