Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pierożki jako dodatek do rosołu , można wykorzystać do ich zrobienia mięso z niego.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1919
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3873
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3666
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 469
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1919
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3873
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3666
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 469
Składniki
Mięso z rosołu obrać, zemleć w maszynce lub drobno pokroić. Cebulę obrać pokroić w kostkę drobną, podsmażyć na oleju, dodać do mięsa. Doprawić solą, pieprzem, dodać majeranek, paprykę oraz rosół i dokładnie wymieszać.
Mąkę przesiać, dodać szczyptę soli, jajko, oliwę z oliwek, wymieszać , dolewać wolno gorącą wodę , mieszać. Podsypać dokładnie mąką na stolnicy i wyrobić na gładkie i elastyczne ciasto. Pozostawić aby odpoczęło. Ciasto podzielić na 3 części. każdą wałkować na cienko.
Wycinać kółka najmniejszą foremką do pierogów lub kieliszkiem, układać po porcji farszu.
Przykryć drugim kółkiem i zlepić pierożki. Tak postępować do wyczerpania składników.
W garnku zagotować wodę , wrzucać partiami , gotować 2 minuty od wypłynięcia.