Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolka szparagowa z kalarepką, cukinią i pomidorkami to rewelacyjny dodatek do dania z mięsem. Polecam, smacznego.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 339
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1405
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 339
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1405
Składniki
Kalarepkę obrać i pokroić w słupki. Fasolkę szparagową oczyścić, umyć i razem z kalarepką ugotować na pół miękko w osolonej wodzie, osączyć.
Młode cukinie razem ze skórką pokroić w słupki, podsmażyć na łyżce rozgrzanej oliwy.
Następnie dodać łyżkę masła, umyte pomidorki koktajlowe, smażyć przez kilka minut.
Połączyć z osączoną fasolką, doprawić do smaku solą, pieprzem i octem winnym, podgrzać.