Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konflitowanie to długie pieczenie mięsa lub warzyw w niezbyt wysokiej temperaturze z dodatkiem tłuszczu. Konfitowane pomidory możesz podawać na grzance lub w towarzystwie pleśniowych serów.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40658
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1055
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 259
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3384
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40658
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1055
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 259
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3384
Składniki
Pomidorki koktajlowe delikatnie umyj i osusz, uważaj żeby nie zerwać ich z gałązek. Do oliwy dodaj pokrojone w plasterki ząbki czosnku i przyprawy. Jeśli zdecydowałeś się na dodanie ziół, posiekaj je i dorzuć do oliwy.
Pomidorki zalej oliwą. Piecz w 160 stopniach przez około 2,5 godziny. Po tym czasie przełóż do słoików i zalej tłuszczem spod pieczenia. Przechowuj szczelnie zamknięte, w lodówce.