Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konflitowanie to długie pieczenie mięsa lub warzyw w niezbyt wysokiej temperaturze z dodatkiem tłuszczu. Konfitowane pomidory możesz podawać na grzance lub w towarzystwie pleśniowych serów.
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 59
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 446
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1383
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1861
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 59
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 446
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1383
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1861
Składniki
Pomidorki koktajlowe delikatnie umyj i osusz, uważaj żeby nie zerwać ich z gałązek. Do oliwy dodaj pokrojone w plasterki ząbki czosnku i przyprawy. Jeśli zdecydowałeś się na dodanie ziół, posiekaj je i dorzuć do oliwy.
Pomidorki zalej oliwą. Piecz w 160 stopniach przez około 2,5 godziny. Po tym czasie przełóż do słoików i zalej tłuszczem spod pieczenia. Przechowuj szczelnie zamknięte, w lodówce.