Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konflitowanie to długie pieczenie mięsa lub warzyw w niezbyt wysokiej temperaturze z dodatkiem tłuszczu. Konfitowane pomidory możesz podawać na grzance lub w towarzystwie pleśniowych serów.
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 948
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2223
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 997
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 948
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2223
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 997
Składniki
Pomidorki koktajlowe delikatnie umyj i osusz, uważaj żeby nie zerwać ich z gałązek. Do oliwy dodaj pokrojone w plasterki ząbki czosnku i przyprawy. Jeśli zdecydowałeś się na dodanie ziół, posiekaj je i dorzuć do oliwy.
Pomidorki zalej oliwą. Piecz w 160 stopniach przez około 2,5 godziny. Po tym czasie przełóż do słoików i zalej tłuszczem spod pieczenia. Przechowuj szczelnie zamknięte, w lodówce.