Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konflitowanie to długie pieczenie mięsa lub warzyw w niezbyt wysokiej temperaturze z dodatkiem tłuszczu. Konfitowane pomidory możesz podawać na grzance lub w towarzystwie pleśniowych serów.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10363
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336711
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4189
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423347
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10363
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336711
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4189
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423347
Składniki
Pomidorki koktajlowe delikatnie umyj i osusz, uważaj żeby nie zerwać ich z gałązek. Do oliwy dodaj pokrojone w plasterki ząbki czosnku i przyprawy. Jeśli zdecydowałeś się na dodanie ziół, posiekaj je i dorzuć do oliwy.
Pomidorki zalej oliwą. Piecz w 160 stopniach przez około 2,5 godziny. Po tym czasie przełóż do słoików i zalej tłuszczem spod pieczenia. Przechowuj szczelnie zamknięte, w lodówce.