Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konflitowanie to długie pieczenie mięsa lub warzyw w niezbyt wysokiej temperaturze z dodatkiem tłuszczu. Konfitowane pomidory możesz podawać na grzance lub w towarzystwie pleśniowych serów.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 722
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 685
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 394
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3541
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 722
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 685
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 394
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3541
Składniki
Pomidorki koktajlowe delikatnie umyj i osusz, uważaj żeby nie zerwać ich z gałązek. Do oliwy dodaj pokrojone w plasterki ząbki czosnku i przyprawy. Jeśli zdecydowałeś się na dodanie ziół, posiekaj je i dorzuć do oliwy.
Pomidorki zalej oliwą. Piecz w 160 stopniach przez około 2,5 godziny. Po tym czasie przełóż do słoików i zalej tłuszczem spod pieczenia. Przechowuj szczelnie zamknięte, w lodówce.