Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zawsze gdy zostaną ugotowane ziemniaki warto sięgnąć po tradycyjne kopytka a może włoskie gnocchi
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 4931
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 4931
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować i wystudzić. Przecisnąć przez praskę lub maszynkę. Dodać wszystkie pozostałe składniki i wyrobić ciasto. Uformować wałek grubości ok 2cm i odkrawać nożem ok 1cm ukośne paski. W formie Gnocchi odrywać kawałki ciasta i widelcem rozgnieść. Wrzucać na osolony wrzątek i gotować aż do wypłynięcia.