Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zawsze gdy zostaną ugotowane ziemniaki warto sięgnąć po tradycyjne kopytka a może włoskie gnocchi
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112895
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 184
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 441
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 432
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 779
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112895
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 184
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 441
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 432
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 779
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować i wystudzić. Przecisnąć przez praskę lub maszynkę. Dodać wszystkie pozostałe składniki i wyrobić ciasto. Uformować wałek grubości ok 2cm i odkrawać nożem ok 1cm ukośne paski. W formie Gnocchi odrywać kawałki ciasta i widelcem rozgnieść. Wrzucać na osolony wrzątek i gotować aż do wypłynięcia.