Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zawsze gdy zostaną ugotowane ziemniaki warto sięgnąć po tradycyjne kopytka a może włoskie gnocchi
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1236
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420736
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1857
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1236
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420736
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1857
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować i wystudzić. Przecisnąć przez praskę lub maszynkę. Dodać wszystkie pozostałe składniki i wyrobić ciasto. Uformować wałek grubości ok 2cm i odkrawać nożem ok 1cm ukośne paski. W formie Gnocchi odrywać kawałki ciasta i widelcem rozgnieść. Wrzucać na osolony wrzątek i gotować aż do wypłynięcia.