Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zawsze gdy zostaną ugotowane ziemniaki warto sięgnąć po tradycyjne kopytka a może włoskie gnocchi
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 63
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 206
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 109
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 63
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 206
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 109
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować i wystudzić. Przecisnąć przez praskę lub maszynkę. Dodać wszystkie pozostałe składniki i wyrobić ciasto. Uformować wałek grubości ok 2cm i odkrawać nożem ok 1cm ukośne paski. W formie Gnocchi odrywać kawałki ciasta i widelcem rozgnieść. Wrzucać na osolony wrzątek i gotować aż do wypłynięcia.