Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyszły pyszne i zniknęły błyskawicznie. Są proste, szybkie, tanie do zrobienia i zawsze się udają. To również super dodatek do obiadu zamiast tradycyjnych ziemniaków. Można podać je z mięsem i ulubionym sosem.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8066
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 376
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8066
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 376
Składniki
Natkę pietruszki razem z młodymi łodygami zmiksować z czosnkiem i jajkiem. Masę pietruszkową przelać do ziemniaków, dodać mąkę i dokładnie wymieszać łyżką. Można dodać szczyptę soli. Na blat dobrze posypany mąką przełożyć masę i uformować dość cienki wałek, pokroić na małe kwadraty lub prostokąty. Kopytka wrzucać na osolony wrzątek, od wypłynięcia gotować kilka minut na małym ogniu. Masło rozpuścić na patelni i polać kopytka. Smacznego! Rada: Ziemniaki można ugotować dzień wcześniej. Ilość mąki może się nieznacznie różnić choćby ze względu na jej typ lub wielkość jajek