Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są delikatne i smaczne.
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 28966
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 28966
Składniki
Twaróg , mąkę, budyń dokładnie ze sobą połączyć ( twaróg można zmielić lecz nie koniecznie). Następnie wbić jajko, posolić, zagnieść ciasto i uformować na stolnicy wałeczek. Lekko go spłaszczyć, zrobić nożem wzorki i pociąć nożem ukośnie. Gotowe kopytka wrzucać na posolony wrzątek i wyjmować wtedy gdy wypłyną na powierzchnię wody. Gotowe kopytka okrasić dowolnie lub podawać z dowolnym sosem. SMACZNEGO.