Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W czasach kiedy strach patrzeć na składy rzeczy które kupujemy warto poświęcić raz trochę czasu ale mieć pewność że jemy to co zdrowe i nie nafaszerowane chemią. Domowe kostki bulionu warzywnego zrobione raz służyć nam będą przez długi czas. Mrożone możemy przechowywać nawet do kilku miesięcy.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 49
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 7282
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 125
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 868
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 49
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 7282
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 125
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 868
Składniki
Obieramy wszystkie warzywa, dokładnie je myjemy. I kroimy na małe kawałki. Wszystkie wkładamy do blendera i blendujemy. Dodajemy pęczek pietruszki, lubczyk oraz liść laurowy. Całość rozdrobnioną przekładamy do miski i dodajemy wszystkie przyprawy.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy warzywa dodając sos sojowy. Do momentu aż zmiękną ok. 10-15 minut. Blednujemy jeszcze raz wszystkie warzywa na papkę. Przestudzone warzywa wkładamy do foremek od lodu i mrozimy.