Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W czasach kiedy strach patrzeć na składy rzeczy które kupujemy warto poświęcić raz trochę czasu ale mieć pewność że jemy to co zdrowe i nie nafaszerowane chemią. Domowe kostki bulionu warzywnego zrobione raz służyć nam będą przez długi czas. Mrożone możemy przechowywać nawet do kilku miesięcy.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1776
Polecam, pychota.
Odsłon: 586
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 478
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1776
Polecam, pychota.
Odsłon: 586
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 478
Składniki
Obieramy wszystkie warzywa, dokładnie je myjemy. I kroimy na małe kawałki. Wszystkie wkładamy do blendera i blendujemy. Dodajemy pęczek pietruszki, lubczyk oraz liść laurowy. Całość rozdrobnioną przekładamy do miski i dodajemy wszystkie przyprawy.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy warzywa dodając sos sojowy. Do momentu aż zmiękną ok. 10-15 minut. Blednujemy jeszcze raz wszystkie warzywa na papkę. Przestudzone warzywa wkładamy do foremek od lodu i mrozimy.