Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W czasach kiedy strach patrzeć na składy rzeczy które kupujemy warto poświęcić raz trochę czasu ale mieć pewność że jemy to co zdrowe i nie nafaszerowane chemią. Domowe kostki bulionu warzywnego zrobione raz służyć nam będą przez długi czas. Mrożone możemy przechowywać nawet do kilku miesięcy.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 322
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11127
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3740
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1282
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 322
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11127
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3740
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1282
Składniki
Obieramy wszystkie warzywa, dokładnie je myjemy. I kroimy na małe kawałki. Wszystkie wkładamy do blendera i blendujemy. Dodajemy pęczek pietruszki, lubczyk oraz liść laurowy. Całość rozdrobnioną przekładamy do miski i dodajemy wszystkie przyprawy.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy warzywa dodając sos sojowy. Do momentu aż zmiękną ok. 10-15 minut. Blednujemy jeszcze raz wszystkie warzywa na papkę. Przestudzone warzywa wkładamy do foremek od lodu i mrozimy.