Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wracająca przebojem na nasze stoły kasza jaglana robi furorę nie tylko ze względu na swoje właściwości zdrowotne, ale również ze względu na smak. Proponuję skosztować pysznych placków z kaszy jaglanej z kiełkami rzodkiewki, zieloną cebulką i czosnkiem.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3106
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29333
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 164
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18728
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 745
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3106
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29333
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 164
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18728
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 745
Składniki
Ugotuj kaszę wg przepisu na opakowaniu, przełóż do miski i wystudź.
Cebulę posiekaj bardzo drobno i zeszklij na łyżce oliwy. dodaj również drobno posiekany czosnek i podsmaż jeszcze chwilę. Zdejmij z ognia i przestudź.
Cebulę, kiełki i drobno posiekaną dymkę wymieszaj z kaszą i dopraw do smaku. Dodaj jajko i tyle bułki tartej, aby masa była zwięzła i dała się formować. Uformuj niewielkie placki, opanieruj w otrębach i usmaż na złoty kolor na rozgrzanej oliwie lub oleju.
Placki można podać samodzielnie, z ulubionym (ciepłym lub zimnym) sosem. U mnie były dodatkiem do pieczeni z indyka z warzywami.