Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wracająca przebojem na nasze stoły kasza jaglana robi furorę nie tylko ze względu na swoje właściwości zdrowotne, ale również ze względu na smak. Proponuję skosztować pysznych placków z kaszy jaglanej z kiełkami rzodkiewki, zieloną cebulką i czosnkiem.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Składniki
Ugotuj kaszę wg przepisu na opakowaniu, przełóż do miski i wystudź.
Cebulę posiekaj bardzo drobno i zeszklij na łyżce oliwy. dodaj również drobno posiekany czosnek i podsmaż jeszcze chwilę. Zdejmij z ognia i przestudź.
Cebulę, kiełki i drobno posiekaną dymkę wymieszaj z kaszą i dopraw do smaku. Dodaj jajko i tyle bułki tartej, aby masa była zwięzła i dała się formować. Uformuj niewielkie placki, opanieruj w otrębach i usmaż na złoty kolor na rozgrzanej oliwie lub oleju.
Placki można podać samodzielnie, z ulubionym (ciepłym lub zimnym) sosem. U mnie były dodatkiem do pieczeni z indyka z warzywami.