Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny krem maślany, dziś trochę już zapomniany, to podstawowy krem do przekładania tortów.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3837
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414698
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2387
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3837
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414698
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2387
Składniki
Żółtka włóż do miski, dodaj cukier i zacznij ubijać, w garnku zagotuj wodę, miskę z żółtkami umieść nad garnkiem i ubijaj aż masa zrobi się całkowicie biała a cukier się rozpuści.
Zdejmij masę z nad pary i cały czas mieszając wystudź żeby się masa nie zważyła. Miękkie masło ubij na puszystą masę, ubijając dolewaj wolnym strumieniem masę jajeczną. Na koniec dodaj alkohol. Aby uzyskać ulubiony smak kremu można dodać nutelle, chałwę czekoladę, orzechy, sok z cytryny lub owoce. Przepis jest na przełożenie jednej warstwy biszkoptu o średnicy 24 cm, jeśli potrzebujesz więcej kremu zrób z podwójnej lub potrójnej porcji.