Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny krem maślany, dziś trochę już zapomniany, to podstawowy krem do przekładania tortów.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1284
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1722
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 109
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 519
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1284
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1722
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 109
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 519
Składniki
Żółtka włóż do miski, dodaj cukier i zacznij ubijać, w garnku zagotuj wodę, miskę z żółtkami umieść nad garnkiem i ubijaj aż masa zrobi się całkowicie biała a cukier się rozpuści.
Zdejmij masę z nad pary i cały czas mieszając wystudź żeby się masa nie zważyła. Miękkie masło ubij na puszystą masę, ubijając dolewaj wolnym strumieniem masę jajeczną. Na koniec dodaj alkohol. Aby uzyskać ulubiony smak kremu można dodać nutelle, chałwę czekoladę, orzechy, sok z cytryny lub owoce. Przepis jest na przełożenie jednej warstwy biszkoptu o średnicy 24 cm, jeśli potrzebujesz więcej kremu zrób z podwójnej lub potrójnej porcji.