Do góry

Dodatki Przepis na:

Krem z pieczonego czosnku

Krem z pieczonego czosnku

Autor:

Przepisów i artykułów: 56 Ocena: 2804

Dodano:

Odsłon: 20494

Na zdrowie i na odporność!

Składniki

  • 3 główki polskiego czosnku
  • 1/3 szklanki oliwy z oliwek
  • pół pęczka natki pietruszki
  • 1 łyżka masła
  • sól do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Krem z pieczonego czosnku

Przygotowanie

  1. Czosnek podzieliłam na ząbki, obrałam i ułożyłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam go w 150 stopniach przez ok. 10 minut (temperaturę można lekko zwiększyć, ważne by czosnek zmiękł, ale się nie przypalił).

  2. Upieczony czosnek zmiksowałam w blenderze z oliwą, masłem, pietruszką i szczyptą soli. Tyle:)
    Wyszedł pyszny, delikatny i kremowy. Smarowałam nim kanapki, ale stanowił też bazę do grzanek, tostów i zapiekanek. Pycha:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Namarra 11 kwietnia 2014 O, rewelacyjny pomysł, uwielbiam połączenie czosnku i pietruszki, w takiej wersji nie próbowałam, musi być pyszne:)

17 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Marusia26 06 stycznia 2014 Ja mam pytanie. Czy można go przechowywać dłużej np: w słoiku, w lodówce ???
Pozdrawiam - fajny pomysł. :)
Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Angelina1 01 stycznia 2014 Wygląda pysznie, tylko czy na drugi dzień można iść do pracy? Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rosynka 28 grudnia 2013 Bardzo ciekawy przepis! mam tylko pytanie czy ten krem zachowuje zapach czasnku czy nie, bo ja mam maly problem - ja uwielbiam czasnek, a moj maz nie znosi nawet najmniejszego zapachu. Zgory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam cieplutko. Odpowiedzi: 1 ▼

19 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń