Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dowiedz się, jak zrobić masło pistacjowe. Pistacje to cenne źródło kwasu foliowego, kwasów tłuszczowych omega-3, białka i wapnia. Odkryj przepis na masło pistacjowe z białą czekoladą. Wychodzi niezwykle kremowe i przepyszne!
W większym garnku zagotuj wrzątek. Czekoladę pokrusz na małe kawałki do miski (którą będziesz mógł położyć na garnku). Ustaw naczynie nad gotującą się wodą. Rozpuść czekoladę w tak przygotowanej kąpieli wodnej (co jakiś czas mieszając). Gdy czekolada rozpuści się na gładką, jednolitą masę, odstaw ją do wystudzenia.
Blachę od piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Wysyp na nią pistacje. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i praż pistacje ok. 5 minut. W połowie czasu przemieszaj je, aby równo się zrumieniły.
Wyjmij pistacje z piekarnika i chwilę ostudź. Zblenduj je następnie z rozpuszczoną czekoladą. Stopniowo dolewaj do tej masy olej. Blenduj cały czas do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeśli masło pistacjowe jest zbyt gęste, dolej jeszcze trochę oleju.
Jeśli chcesz uzyskać gładkie masło, przetrzyj je przez sito. Wyparz słoiczek i przełóż do niego krem pistacjowy. Przechowuj w lodówce. Gotowe!
Szybki i prosty deser do wykonania.Połączenie budyniu pistacjowego z czekolad...
Odsłon: 1913
Jest to orzechowiec składający się z 3 miodowych, mięciutkich spodów, które...
Odsłon: 33975
Szybki i łatwy przepis na torcik czekoladowo wiśniowy na ciemnym biszkopcie z...
Odsłon: 271
Dzisiaj zapraszam na uniwersalną propozycję obiadowo-kolacyjną, czyli szarpan...
Odsłon: 48
lekkie, jak ja to określam "piankowe" ciasto, proste do przygotowania :)
Odsłon: 2228
Szybki i łatwy przepis na torcik czekoladowo wiśniowy na ciemnym biszkopcie z...
Odsłon: 271
Dzisiaj zapraszam na uniwersalną propozycję obiadowo-kolacyjną, czyli szarpan...
Odsłon: 48
lekkie, jak ja to określam "piankowe" ciasto, proste do przygotowania :)
Odsłon: 2228
Składniki
W większym garnku zagotuj wrzątek. Czekoladę pokrusz na małe kawałki do miski (którą będziesz mógł położyć na garnku). Ustaw naczynie nad gotującą się wodą. Rozpuść czekoladę w tak przygotowanej kąpieli wodnej (co jakiś czas mieszając). Gdy czekolada rozpuści się na gładką, jednolitą masę, odstaw ją do wystudzenia.
Blachę od piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Wysyp na nią pistacje. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i praż pistacje ok. 5 minut. W połowie czasu przemieszaj je, aby równo się zrumieniły.
Wyjmij pistacje z piekarnika i chwilę ostudź. Zblenduj je następnie z rozpuszczoną czekoladą. Stopniowo dolewaj do tej masy olej. Blenduj cały czas do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeśli masło pistacjowe jest zbyt gęste, dolej jeszcze trochę oleju.
Jeśli chcesz uzyskać gładkie masło, przetrzyj je przez sito. Wyparz słoiczek i przełóż do niego krem pistacjowy. Przechowuj w lodówce. Gotowe!
Przepisy Dodatki
Dodatki
Aksamitny sos serowy do szparagów
Dodatki
Surówka z pekińskiej kapusty
Dodatki
Surówka z pekińskiej kapusty
Dodatki
Kiełbasa chuda podpiekana.
Aksamitny sos serowy do szparagów
Poznaj przepis na sos serowy do szparagów. Wychodzi kremowy, sycący i wyrazis...
Odsłon: 88
Surówka z pekińskiej kapusty
Smaczna, szybka kusząca smakiem surówka z kapusty pekińskiej. Dodatki do kap...
Odsłon: 110