Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super dodatek do obiadu.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 156
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37478
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 156
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37478
Składniki
Przygotowanie: Cebulę obrać, drobno pokroić i udusić na 2 łyżkach masła, po czym wsypać ryż i zeszklić razem. Następnie wlać wino, bulion i gotować 15 minut, mieszając w międzyczasie. Garnek z potrawą przykryć i odstawić w ciepłe miejsce aby potrawa napęczniała. Do jeszcze ciepłego ryżu dodać starty ser, jajko, zamieszać i zwilżonymi dłońmi formować kulki. Gotowe kuliki obtaczać w bułce tartej, smażyć na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Podawać do obiadu.