Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super dodatek do obiadu.
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2912
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 992
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1110
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 278
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2845
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2912
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 992
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1110
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 278
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2845
Składniki
Przygotowanie: Cebulę obrać, drobno pokroić i udusić na 2 łyżkach masła, po czym wsypać ryż i zeszklić razem. Następnie wlać wino, bulion i gotować 15 minut, mieszając w międzyczasie. Garnek z potrawą przykryć i odstawić w ciepłe miejsce aby potrawa napęczniała. Do jeszcze ciepłego ryżu dodać starty ser, jajko, zamieszać i zwilżonymi dłońmi formować kulki. Gotowe kuliki obtaczać w bułce tartej, smażyć na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Podawać do obiadu.