Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super dodatek do obiadu.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2359
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421543
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2103
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2359
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421543
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2103
Składniki
Przygotowanie: Cebulę obrać, drobno pokroić i udusić na 2 łyżkach masła, po czym wsypać ryż i zeszklić razem. Następnie wlać wino, bulion i gotować 15 minut, mieszając w międzyczasie. Garnek z potrawą przykryć i odstawić w ciepłe miejsce aby potrawa napęczniała. Do jeszcze ciepłego ryżu dodać starty ser, jajko, zamieszać i zwilżonymi dłońmi formować kulki. Gotowe kuliki obtaczać w bułce tartej, smażyć na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Podawać do obiadu.