Do góry

Dodatki Przepis na:

Krokieciki kulkowe ryżowe

Przepis dnia 2016-09-03
Krokieciki kulkowe ryżowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 2563 Ocena: 19451

Dodano:

Odsłon: 27538

Super dodatek do obiadu.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Krokieciki kulkowe ryżowe

Przygotowanie

  1. Przygotowanie:
    Cebulę obrać, drobno pokroić i udusić na 2 łyżkach masła, po czym wsypać ryż i zeszklić razem. Następnie wlać wino, bulion i gotować 15 minut, mieszając w międzyczasie. Garnek z potrawą przykryć i odstawić w ciepłe miejsce aby potrawa napęczniała. Do jeszcze ciepłego ryżu dodać starty ser, jajko, zamieszać i zwilżonymi dłońmi formować kulki. Gotowe kuliki obtaczać w bułce tartej, smażyć na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Podawać do obiadu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń