Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udalo sie!! Korzystajac ponownie z przepisu na szynke, przygotowalam udziec z indyka. Wraz z chrupiacym chlebem z maslem smakuje wybornie. Polecam serdecznie do wyprobowania :-)
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 470
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 808
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 470
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 808
Składniki
Najlepiej jest zaczac od przygotowania wywaru. W duzym garnku w 3 litrach wody gotujemy obrane warzywa wraz z przyprawami i sola. Czosnek daje w calosci wraz z lupinami, przekrawam go tylko poprzecznie na pol. Wywar gotowalam ok 20 minut, nastepnie odstawilam do calkowitego ostygniecia. W tym czasie mozemy zajac sie miesem. Dokladnie je myjemy, delikatnie wycinamy kosc, rozkladamy i od srodka dodatkowo przyprawiamy Kucharkiem i pieprzem. Mieso ciasno zwijamy do srodka, tak, aby skora byla na wierzchu i obwiazujemy gruba nicia bawelniana. Z wierzchu nie przyprawiamy miesa. Do zimnego wywaru wkladamy mieso, powoli zagotowujemy i gotujemy na wolnym ogniu ok 10 minut, nastepnie zestawiamy z ognia i pod pokrywa pozostawiamy w temp. pokojowej do calkowitego ostygniecia. Po ok. 12 godzinach ponownie zagotowujemy wszystko, gotujemy na wolnym ogniu 10 minut i ponownie pod pokrywa zostawiamy do calkowitego ostygniecia. (Tutaj celowo troszke wydluzylam czas gotowania, gdyz mieso drobiowe niedogotowane moze byc niebezpieczne - wyszlo pierwszorzednie!) Po ok 10 godzinach wyjmujemy mieso, odwiazujemy nici i dajemy do lodowki do stezenia. Wspaniale miesko do kanapek. Polecam serdecznie.