Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczne danie. Moze byc jako danie samodzielne, do zjedzenia z kromka chrupiacego chleba z maselkiem lub jako dodatek do mies. Wspaniale!
Nie ma to jak maślane ciasteczka - każde z nich kusi swoją słodyczą i rozpływ...
Odsłon: 86
Nasz gulasz hawajski to pyszne, tropikalne danie z nutą słodkości ananasa i a...
Odsłon: 1102
Ostatnio bardzo polubiliśmy domowe pieczywo. Dlatego codziennie eksperymentuj...
Odsłon: 4279
Nie ma to jak maślane ciasteczka - każde z nich kusi swoją słodyczą i rozpływ...
Odsłon: 86
Nasz gulasz hawajski to pyszne, tropikalne danie z nutą słodkości ananasa i a...
Odsłon: 1102
Ostatnio bardzo polubiliśmy domowe pieczywo. Dlatego codziennie eksperymentuj...
Odsłon: 4279
Składniki
Morele przekrawamy na pol, wyjmujemy pestki, obieramy ze skorki i kroimy na mniejsze kawalki. Cebule drobniutko kroimy, szyneczke takze, w drobna kostke. Kurki pluczemy w misce z goraca woda z sola. wyjmujemy lyzka cedzakowa na talerz i czynnosc powtarzamy. ja plukalam 3 krotnie. nastepnie grzybki przekrawamy wzdluz na pol. Na patelni roztapiamy sporo masla, najpierw na minutke kladziemy morele, potem dorzucamy kurki, cebulke i szynke. Doprawiamy 1 lyzeczka plaska Kucharka (nie za duzo) i pieprzem. Smazymy pod przykryciem, czesto mieszajac jakies 15 minut, nastepnie odkrywamy pokrywe i smyzymy do wyparowania sosu. Mmmmmmmm.......