Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczne danie. Moze byc jako danie samodzielne, do zjedzenia z kromka chrupiacego chleba z maselkiem lub jako dodatek do mies. Wspaniale!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5578
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1060
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12130
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5151
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1498
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5578
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1060
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12130
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5151
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1498
Składniki
Morele przekrawamy na pol, wyjmujemy pestki, obieramy ze skorki i kroimy na mniejsze kawalki. Cebule drobniutko kroimy, szyneczke takze, w drobna kostke. Kurki pluczemy w misce z goraca woda z sola. wyjmujemy lyzka cedzakowa na talerz i czynnosc powtarzamy. ja plukalam 3 krotnie. nastepnie grzybki przekrawamy wzdluz na pol. Na patelni roztapiamy sporo masla, najpierw na minutke kladziemy morele, potem dorzucamy kurki, cebulke i szynke. Doprawiamy 1 lyzeczka plaska Kucharka (nie za duzo) i pieprzem. Smazymy pod przykryciem, czesto mieszajac jakies 15 minut, nastepnie odkrywamy pokrywe i smyzymy do wyparowania sosu. Mmmmmmmm.......