Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczne danie. Moze byc jako danie samodzielne, do zjedzenia z kromka chrupiacego chleba z maselkiem lub jako dodatek do mies. Wspaniale!
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Morele przekrawamy na pol, wyjmujemy pestki, obieramy ze skorki i kroimy na mniejsze kawalki. Cebule drobniutko kroimy, szyneczke takze, w drobna kostke. Kurki pluczemy w misce z goraca woda z sola. wyjmujemy lyzka cedzakowa na talerz i czynnosc powtarzamy. ja plukalam 3 krotnie. nastepnie grzybki przekrawamy wzdluz na pol. Na patelni roztapiamy sporo masla, najpierw na minutke kladziemy morele, potem dorzucamy kurki, cebulke i szynke. Doprawiamy 1 lyzeczka plaska Kucharka (nie za duzo) i pieprzem. Smazymy pod przykryciem, czesto mieszajac jakies 15 minut, nastepnie odkrywamy pokrywe i smyzymy do wyparowania sosu. Mmmmmmmm.......