Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuskus z warzywami, rodzynkami i żurawiną. Orientalny dodatek, idealny do mięs.
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10454
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 4452
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1002
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7926
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 243
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 216
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10454
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 4452
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1002
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7926
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 243
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 216
Składniki
Z podanych składników wychodzi porcja dla 2 osób. Warzywa kroimy i smażymy na oleju maksymalnie 5 minut. Nie powinny stracić chrupkości. Kuskus mieszamy z rodzynkami, żurawiną, sosem sojowym i przyprawami. Ja dawałam po pół łyżeczki chilli, kuminu i kolendry - są to intensywne przyprawy, więc nie należy przesadzać. Kuskus zalewamy wrzątkiem (1cm nad linię kaszy) i przykrywamy. Po 5 minutach powinien być już miękki.
Mieszamy kaszę i warzywa. Można udekorować gwiazdkami anyżu. Jest idealnym dodatkiem do mięs i ryb, ale także samodzielnym daniem.