Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuskus z warzywami, rodzynkami i żurawiną. Orientalny dodatek, idealny do mięs.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 18
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 76
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 189
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 18
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 76
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 189
Składniki
Z podanych składników wychodzi porcja dla 2 osób. Warzywa kroimy i smażymy na oleju maksymalnie 5 minut. Nie powinny stracić chrupkości. Kuskus mieszamy z rodzynkami, żurawiną, sosem sojowym i przyprawami. Ja dawałam po pół łyżeczki chilli, kuminu i kolendry - są to intensywne przyprawy, więc nie należy przesadzać. Kuskus zalewamy wrzątkiem (1cm nad linię kaszy) i przykrywamy. Po 5 minutach powinien być już miękki.
Mieszamy kaszę i warzywa. Można udekorować gwiazdkami anyżu. Jest idealnym dodatkiem do mięs i ryb, ale także samodzielnym daniem.