Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuskus z warzywami, rodzynkami i żurawiną. Orientalny dodatek, idealny do mięs.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67966
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1949
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67966
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1949
Składniki
Z podanych składników wychodzi porcja dla 2 osób. Warzywa kroimy i smażymy na oleju maksymalnie 5 minut. Nie powinny stracić chrupkości. Kuskus mieszamy z rodzynkami, żurawiną, sosem sojowym i przyprawami. Ja dawałam po pół łyżeczki chilli, kuminu i kolendry - są to intensywne przyprawy, więc nie należy przesadzać. Kuskus zalewamy wrzątkiem (1cm nad linię kaszy) i przykrywamy. Po 5 minutach powinien być już miękki.
Mieszamy kaszę i warzywa. Można udekorować gwiazdkami anyżu. Jest idealnym dodatkiem do mięs i ryb, ale także samodzielnym daniem.