Do góry

Dodatki Przepis na:

Kuskus Maharadży

Kuskus Maharadży

Autor:

Przepisów i artykułów: 271 Ocena: 2338

Dodano:

Odsłon: 986

Kuskus z warzywami, rodzynkami i żurawiną. Orientalny dodatek, idealny do mięs.

Składniki

  • Kuskus - 100g
  • Kalafior - garść małych różyczek
  • Papryka czerwona - 1/4 szt
  • Jarmuż - garść
  • Kukurydza konserowowa - 2 łyżki
  • Por - 1/4 szt
  • Cebula czerwona - 1/2 szt
  • Papryka jalapeno - 1 szt
  • Żurawina - 1 łyżka
  • Rodzynki - 1 łyżka
  • Sos sojowy - 1 łyżka
  • Przyprawy:
  • kumin, chilli,
  • kolendra
  • Olej - 1 łyżeczka
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kuskus Maharadży

Przygotowanie

  1. Z podanych składników wychodzi porcja dla 2 osób.

    Warzywa kroimy i smażymy na oleju maksymalnie 5 minut. Nie powinny stracić chrupkości.

    Kuskus mieszamy z rodzynkami, żurawiną, sosem sojowym i przyprawami. Ja dawałam po pół łyżeczki chilli, kuminu i kolendry - są to intensywne przyprawy, więc nie należy przesadzać.
    Kuskus zalewamy wrzątkiem (1cm nad linię kaszy) i przykrywamy. Po 5 minutach powinien być już miękki.

  2. Mieszamy kaszę i warzywa. Można udekorować gwiazdkami anyżu. Jest idealnym dodatkiem do mięs i ryb, ale także samodzielnym daniem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń