Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty jogurtowy serek do smarowania. Lekki, puszysty i delikatny, dużo smaczniejszy niż sklepowy.
Sitko, gaza lub chusta serowarska
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 931
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2145
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4163
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 931
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2145
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4163
Składniki
Jogurty mieszamy z solą, pomidorami, bazylią i chilli. Sitko wykładamy gazą, ściereczką tetrową lub chustą serowarską. Ja użyłam gazy kupionej w aptece, złożyłam ją na pół. Do gazy wykładamy jogurt. Gazę luźno związujemy, można do tego użyć gumki recepturki.
Po 6 godzinach możemy odlać pierwszą porcję serwatki spod sera i trochę mocniej związać gazę. Znów wstawiamy całość do lodówki na 2 dni. W międzyczasie odlewamy serwatkę co najmniej raz dziennie. Teraz serek jest już gęsty - idealny do smarowania.