Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty jogurtowy serek do smarowania. Lekki, puszysty i delikatny, dużo smaczniejszy niż sklepowy.
Sitko, gaza lub chusta serowarska
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 284
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11094
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3590
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1220
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4224
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 284
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11094
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3590
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1220
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4224
Składniki
Jogurty mieszamy z solą, pomidorami, bazylią i chilli. Sitko wykładamy gazą, ściereczką tetrową lub chustą serowarską. Ja użyłam gazy kupionej w aptece, złożyłam ją na pół. Do gazy wykładamy jogurt. Gazę luźno związujemy, można do tego użyć gumki recepturki.
Po 6 godzinach możemy odlać pierwszą porcję serwatki spod sera i trochę mocniej związać gazę. Znów wstawiamy całość do lodówki na 2 dni. W międzyczasie odlewamy serwatkę co najmniej raz dziennie. Teraz serek jest już gęsty - idealny do smarowania.