Do góry

Dodatki Przepis na:

Leczo z fasolką szparagową

Leczo z fasolką szparagową

Autor:

Przepisów i artykułów: 876 Ocena: 9709

Dodano:

Odsłon: 382

Praktycznie z 3 składników mamy bardzo dobra potrawę, która również można wykorzystać jako dodatkowa potrawa na stół świąteczny, nie zawsze musi być z mięsem .

Składniki

  • ½ kg kiełbasy ( podwawelskiej )
  • 1 opakowanie fasolki szparagowej mrożonej
  • 1 słoiczek papryki konserwowej
  • Cebula
  • Olej do smażenia
  • chili
  • Sól
  • 1 puszka pomidorów
  • Koncentrat pomidorowy
  • 2 łyżki mąki pszennej
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Leczo z fasolką szparagową

Przygotowanie

  1. Kiełbasę kroimy w kostkę, przesmażamy na rozgrzanym oleju.

  2. Cebulę obieramy oraz drobno kroimy po czym przekładamy do kiełbasy.
    Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie.

  3. Paprykę konserwową kroimy w paseczki i dodajemy do kiełbasy

  4. Fasolkę po ugotowaniu dokładamy również do kiełbasy.

  5. Dodajemy pomidory z puszki

  6. Koncentrat pomidorowy i doprawiamy przyprawami : solą i chili

  7. 2 łyżki mąki rozrabiamy w zimnej wodzie i zagęszczamy leczo
    Danie gotowe.
    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń