Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane ziemniaki nie tylko pięknie się prezentują, ale również doskonale smakują. Wystarczy kilka składników, aby zamienić je w coś naprawdę pysznego.
Nigdy jeszcze nie piekłem chleba z gotowanymi ziemniakami. Dzisiaj nadszedł c...
Odsłon: 65
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 176
W sezonie truskawkowym pierogi nadziewane świeżymi, słodkimi truskawkami i po...
Odsłon: 147
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 1506
Nigdy jeszcze nie piekłem chleba z gotowanymi ziemniakami. Dzisiaj nadszedł c...
Odsłon: 65
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 176
W sezonie truskawkowym pierogi nadziewane świeżymi, słodkimi truskawkami i po...
Odsłon: 147
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 1506
Składniki
Piekarnik nagrzej do 200 stopni.
Ziemniaki umyj i oczyść. Nie musisz obierać ich ze skóry, chyba że ta nie nadaje się do jedzenia. Pokrój na dość małe kawałki. Gotuj ok. 10 minut w osolonej wodzie.
Dno naczynia żaroodpornego posmaruj oliwą. Dodaj sok z cytryny, rozmaryn i czosnek. Wyłóż odcedzone ziemniaki i posyp je pieprzem. Wszystko wymieszaj. Zostaw na chwilę.
Piecz ok. 40 minut w 200 stopniach. Może się okazać, że po tym czasie ziemniaki będą nadal twarde. Wówczas poczekaj dłużej, aż warzywa się ładnie zarumienią i przede wszystkim - będą miękkie w środku. Dopiero po wyciągnięciu z piekarnika dokładnie posól ziemniaki.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Śledzie kiszone
Dodatki
Sos winegret w kilku wariantach
Dodatki
Sos do kurczaka z ryżem
Dodatki
Sos tysiąca wysp
Śledzie kiszone
Kiszone śledzie, czyli Surströmming to znany szwedzki przysmak. Śledzie podda...
Odsłon: 149
Sos winegret w kilku wariantach
Sezon na lekkie sałatki w pełni, w których używamy lekkie sosy. Polecam zatem...
Odsłon: 128