Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane ziemniaki nie tylko pięknie się prezentują, ale również doskonale smakują. Wystarczy kilka składników, aby zamienić je w coś naprawdę pysznego.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Piekarnik nagrzej do 200 stopni.
Ziemniaki umyj i oczyść. Nie musisz obierać ich ze skóry, chyba że ta nie nadaje się do jedzenia. Pokrój na dość małe kawałki. Gotuj ok. 10 minut w osolonej wodzie.
Dno naczynia żaroodpornego posmaruj oliwą. Dodaj sok z cytryny, rozmaryn i czosnek. Wyłóż odcedzone ziemniaki i posyp je pieprzem. Wszystko wymieszaj. Zostaw na chwilę.
Piecz ok. 40 minut w 200 stopniach. Może się okazać, że po tym czasie ziemniaki będą nadal twarde. Wówczas poczekaj dłużej, aż warzywa się ładnie zarumienią i przede wszystkim - będą miękkie w środku. Dopiero po wyciągnięciu z piekarnika dokładnie posól ziemniaki.