Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna surówka do obiadu.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2285
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18040
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2029
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2285
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18040
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2029
Składniki
Wykonanie: Liście boćwiny dokładnie wypłukać, zalać małą ilością wody i obgotować w osolonej wodzie, następnie ostudzić i pokroić. Masło stopić, dodać mąkę, wymieszać na zasmażkę i polać mlekiem. Zagotować, połączyć z żółtkiem i wymieszać z boćwiną. Przyprawić do smaku solą i posiekanym czosnkiem. Podgrzać, posypać startym serem i podawać od razu najlepiej z młodymi ziemniakami.