Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna surówka do obiadu.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15699
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4729
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 397
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15699
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4729
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 397
Składniki
Wykonanie: Liście boćwiny dokładnie wypłukać, zalać małą ilością wody i obgotować w osolonej wodzie, następnie ostudzić i pokroić. Masło stopić, dodać mąkę, wymieszać na zasmażkę i polać mlekiem. Zagotować, połączyć z żółtkiem i wymieszać z boćwiną. Przyprawić do smaku solą i posiekanym czosnkiem. Podgrzać, posypać startym serem i podawać od razu najlepiej z młodymi ziemniakami.