Do góry

Dodatki Przepis na:

Lukier cytrynowy ucierany

Lukier cytrynowy ucierany

Autor:

Przepisów i artykułów: 2188 Ocena: 48547

Dodano:

Odsłon: 5074

Mega cytrynowa polewa do ciast.

Składniki

  • 100 g cukru
  • 2 duże cytryny
  • 150 g cukru pudru
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie


  1. Cytryny sparzamy ,skórkę ścieramy ,wyciskamy sok.
    Sok przelewamy do rondelka ,dolewamy 50 ml wody ,wsypujemy cukier i gotujemy do momentu ,kiedy zacznie gęstnieć.
    Cukier wsypujemy do miski ,mieszamy na wolnych obrotach (mikser) ,wlewamy powoli gorący syrop ,dodajemy startą skórkę. Mieszamy na gładką masę.
    Tak przygotowanym lukrem od razu polewamy ciasto. (Jeśli zgęstnieje możemy lekko podgrzać.)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 11 kwietnia 2015 Przepyszna propozycja i świetny sprzęt ;D

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń