Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega cytrynowa polewa do ciast.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 734
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 475
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 734
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 475
Składniki
Cytryny sparzamy ,skórkę ścieramy ,wyciskamy sok. Sok przelewamy do rondelka ,dolewamy 50 ml wody ,wsypujemy cukier i gotujemy do momentu ,kiedy zacznie gęstnieć. Cukier wsypujemy do miski ,mieszamy na wolnych obrotach (mikser) ,wlewamy powoli gorący syrop ,dodajemy startą skórkę. Mieszamy na gładką masę. Tak przygotowanym lukrem od razu polewamy ciasto. (Jeśli zgęstnieje możemy lekko podgrzać.)