Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega cytrynowa polewa do ciast.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11083
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3551
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1206
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4218
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 387
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11083
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3551
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1206
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4218
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 387
Składniki
Cytryny sparzamy ,skórkę ścieramy ,wyciskamy sok. Sok przelewamy do rondelka ,dolewamy 50 ml wody ,wsypujemy cukier i gotujemy do momentu ,kiedy zacznie gęstnieć. Cukier wsypujemy do miski ,mieszamy na wolnych obrotach (mikser) ,wlewamy powoli gorący syrop ,dodajemy startą skórkę. Mieszamy na gładką masę. Tak przygotowanym lukrem od razu polewamy ciasto. (Jeśli zgęstnieje możemy lekko podgrzać.)