Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przepis, który powinien przypaść do gustu osobom na diecie i dbającym o linię. Jest zdrowy i zawiera wiele witamin. Konsystencja jest bardzo zbliżona do tradycyjnego majonezu na bazie żółtek. No i ten kolor….
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3855
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414784
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2401
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3855
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414784
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2401
Składniki
Awokado pozbawiamy pestki i obieramy. Miąższ umieszczamy w blenderze. Dodajemy sok z cytryny, oliwę, czosnek, musztardę i wszystko doprawiamy solą i pieprzem. Blendujemy na gładką masę.
W konsystencji powinien być podobny do zwykłego majonezu, więc jeśli nasz nie ma odpowiedniej struktury to dodajmy jeszcze trochę oliwy. Pierwszy raz jak przygotowywałam ten majonez użyłam tylko 2 łyżki oliwy, ale kiedy robiłam go po raz drugi użyłam 3. Więc wszystko zależy od awokado.
Taki majonez jest idealny dla wegan. Świetnie komponuje się także w kanapkach czy sałatkach. Jeśli tak jak ja lubicie drób to grillowana pierś z kurczaka z takim majonezem to para idealna. Smacznego :)