Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kochamy tradycyjne potrawy. Niektóre są traumą dzieciństwa, jednak po latach warto wrócić do tych smaków i po prostu rozkoszować się nimi. Tym razem standardy lekko podkręciliśmy.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8240
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2820
Polecam.
Odsłon: 1458
Polecam.
Odsłon: 432
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8240
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2820
Polecam.
Odsłon: 1458
Polecam.
Odsłon: 432
Składniki
Marchewkę kroimy w kostkę. W rondlu rozgrzewamy masło, wrzucamy marchewkę, lekko dusimy pod przykryciem. Dodajemy gorący bulion i syrop. Dusimy pod przykryciem przez 10 minut. Wrzucamy groszek, wlewamy wodę wymieszaną z mąką. Gotujemy kolejne 10 minut, cały czas mieszając. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.