Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kochamy tradycyjne potrawy. Niektóre są traumą dzieciństwa, jednak po latach warto wrócić do tych smaków i po prostu rozkoszować się nimi. Tym razem standardy lekko podkręciliśmy.
Marchewkę kroimy w kostkę.
W rondlu rozgrzewamy masło, wrzucamy marchewkę, lekko dusimy pod przykryciem.
Dodajemy gorący bulion i syrop. Dusimy pod przykryciem przez 10 minut.
Wrzucamy groszek, wlewamy wodę wymieszaną z mąką.
Gotujemy kolejne 10 minut, cały czas mieszając.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Niezapomniane połączenie z dzieciństwa czyli zielony słodki groszek z pyszną...
Odsłon: 1873
Marchewka z groszkiem na ciepło do obiadu
Odsłon: 19994
Sentymentalna podróż w lata dzieciństwa i popularny dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 8984
Składniki
Marchewkę kroimy w kostkę. W rondlu rozgrzewamy masło, wrzucamy marchewkę, lekko dusimy pod przykryciem. Dodajemy gorący bulion i syrop. Dusimy pod przykryciem przez 10 minut. Wrzucamy groszek, wlewamy wodę wymieszaną z mąką. Gotujemy kolejne 10 minut, cały czas mieszając. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Pieczarki faszerowane mozzarellą z grilla
Dodatki
Szaszłyki z pomidorów
Dodatki
Kluski francuskie do zup
Dodatki
Młoda kapusta na słodko. Z delikatną nutą kwaskowości
Pieczarki faszerowane mozzarellą z grilla
Są tak smaczne, że grillowałam je już drugi raz!
Odsłon: 64
Szaszłyki z pomidorów
Grillowanie pomidorów wydobywa z nich całą słodycz i rozpływają się w ustach.
Odsłon: 121