Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kochamy tradycyjne potrawy. Niektóre są traumą dzieciństwa, jednak po latach warto wrócić do tych smaków i po prostu rozkoszować się nimi. Tym razem standardy lekko podkręciliśmy.
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12512
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 894
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12512
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 894
Składniki
Marchewkę kroimy w kostkę. W rondlu rozgrzewamy masło, wrzucamy marchewkę, lekko dusimy pod przykryciem. Dodajemy gorący bulion i syrop. Dusimy pod przykryciem przez 10 minut. Wrzucamy groszek, wlewamy wodę wymieszaną z mąką. Gotujemy kolejne 10 minut, cały czas mieszając. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.