Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1484
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 604
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1484
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 604
Składniki
Obieramy marchew, trzemy w talarki, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Podlewamy wodą, gotujemy. W trakcie doprawiamy odrobiną cukru, soli i pieprzu.
Chwilę gotujemy, tak aby marchew była na wpół miękka i dodajemy groszek. W między czasie robimy zasmażkę. Na patelni topimy masło, dodajemy łyżkę mąki ,chwilę podsmażamy, podlewamy wodą szybko mieszając i dodajemy do naszej marchewki. Gotujemy do miękkości.
Smacznego!