Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna słodka marchewka w towarzystwie groszku idealna do obiadu.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5103
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 187
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5103
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 187
Składniki
W garnku roztapiamy masełko i dodajemy marchewkę z groszkiem oraz cukier. Następnie dolewamy gorącej wody tak aby przykryła nam warzywa. Dusimy pod przykryciem ok 20 min do miękkości warzyw.
W szklance do zimnej wody dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy aby nie powstały nam grudki. Dodajemy trochę wywaru z warzyw, mieszamy. Całość dodajemy przez sitko do warzyw. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jak tylko marchewka z groszkiem zgęstnieje zdejmujemy z ognia.