Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś trauma dzieciństwa. Po latach coraz częściej sięgamy po ten smaczny dodatek do dań głównych.
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 3898
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 117
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 465
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 161
Gulasz z karkówki to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu ob...
Odsłon: 87
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 3898
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 117
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 465
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 161
Gulasz z karkówki to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu ob...
Odsłon: 87
Składniki
Marchewkę obieramy, kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym maśle przez kilka minut, następnie dodajemy mąkę, chwilę smażymy cały czas mieszając. Zalewamy wrzątkiem, dusimy pod przykryciem przez kwadrans. Następnie dodajemy groszek wraz z zalewą, estragon. Gotujemy przez kwadrans, od czasu do czasu mieszając. Całość doprawiamy sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.