Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś trauma dzieciństwa. Po latach coraz częściej sięgamy po ten smaczny dodatek do dań głównych.
Łazanki z kiszoną kapustą i boczkiem to świetny pomysł na prosty w przygotowa...
Odsłon: 11656
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 559
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 200
Łazanki z kiszoną kapustą i boczkiem to świetny pomysł na prosty w przygotowa...
Odsłon: 11656
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 559
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 200
Składniki
Marchewkę obieramy, kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym maśle przez kilka minut, następnie dodajemy mąkę, chwilę smażymy cały czas mieszając. Zalewamy wrzątkiem, dusimy pod przykryciem przez kwadrans. Następnie dodajemy groszek wraz z zalewą, estragon. Gotujemy przez kwadrans, od czasu do czasu mieszając. Całość doprawiamy sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.