Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienią, gdy warzywa są najsmaczniejsze często przygotowuję to danie. Proste, smaczne i zdrowe. Można spożywać je samodzielnie lub w towarzystwie różnych mięs lub ryb.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37763
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 384
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 144
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 365
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9224
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37763
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 384
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 144
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 365
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9224
Składniki
Oczyszczoną, umytą marchew, obieram i kroję na kawałki.
Marchew do 3/4 wysokości zalewam zimną wodą, dodaję masło, szafran. miód i doprowadzam do zagotowania. Gotuję pod przykryciem na wolnym ogniu, aż marchew będzie na wpół miękka.
Gdy marchew się gotuje obieram i kroję na kawałki ziemniaki.
Do podgotowanej marchwi dodaję ziemniaki, sól i pieprz. Mieszam i gotuję na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków.
Ta potrawa jest jak bigos - smaczna od razu po przyrządzeniu, jak również odgrzewana.