Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienią, gdy warzywa są najsmaczniejsze często przygotowuję to danie. Proste, smaczne i zdrowe. Można spożywać je samodzielnie lub w towarzystwie różnych mięs lub ryb.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117745
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8239
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3062
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1931
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1451
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117745
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8239
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3062
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1931
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1451
Składniki
Oczyszczoną, umytą marchew, obieram i kroję na kawałki.
Marchew do 3/4 wysokości zalewam zimną wodą, dodaję masło, szafran. miód i doprowadzam do zagotowania. Gotuję pod przykryciem na wolnym ogniu, aż marchew będzie na wpół miękka.
Gdy marchew się gotuje obieram i kroję na kawałki ziemniaki.
Do podgotowanej marchwi dodaję ziemniaki, sól i pieprz. Mieszam i gotuję na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków.
Ta potrawa jest jak bigos - smaczna od razu po przyrządzeniu, jak również odgrzewana.