Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienią, gdy warzywa są najsmaczniejsze często przygotowuję to danie. Proste, smaczne i zdrowe. Można spożywać je samodzielnie lub w towarzystwie różnych mięs lub ryb.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12579
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1426
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13643
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5742
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12579
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1426
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13643
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5742
Składniki
Oczyszczoną, umytą marchew, obieram i kroję na kawałki.
Marchew do 3/4 wysokości zalewam zimną wodą, dodaję masło, szafran. miód i doprowadzam do zagotowania. Gotuję pod przykryciem na wolnym ogniu, aż marchew będzie na wpół miękka.
Gdy marchew się gotuje obieram i kroję na kawałki ziemniaki.
Do podgotowanej marchwi dodaję ziemniaki, sól i pieprz. Mieszam i gotuję na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków.
Ta potrawa jest jak bigos - smaczna od razu po przyrządzeniu, jak również odgrzewana.