Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienią, gdy warzywa są najsmaczniejsze często przygotowuję to danie. Proste, smaczne i zdrowe. Można spożywać je samodzielnie lub w towarzystwie różnych mięs lub ryb.
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 139
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3205
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 26
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3482
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 573
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 139
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3205
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 26
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3482
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 573
Składniki
Oczyszczoną, umytą marchew, obieram i kroję na kawałki.
Marchew do 3/4 wysokości zalewam zimną wodą, dodaję masło, szafran. miód i doprowadzam do zagotowania. Gotuję pod przykryciem na wolnym ogniu, aż marchew będzie na wpół miękka.
Gdy marchew się gotuje obieram i kroję na kawałki ziemniaki.
Do podgotowanej marchwi dodaję ziemniaki, sól i pieprz. Mieszam i gotuję na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków.
Ta potrawa jest jak bigos - smaczna od razu po przyrządzeniu, jak również odgrzewana.