Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienią, gdy warzywa są najsmaczniejsze często przygotowuję to danie. Proste, smaczne i zdrowe. Można spożywać je samodzielnie lub w towarzystwie różnych mięs lub ryb.
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231619
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4894
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36052
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1325
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231619
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4894
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36052
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1325
        
        
                Składniki
Oczyszczoną, umytą marchew, obieram i kroję na kawałki.
Marchew do 3/4 wysokości zalewam zimną wodą, dodaję masło, szafran. miód i doprowadzam do zagotowania. Gotuję pod przykryciem na wolnym ogniu, aż marchew będzie na wpół miękka.
Gdy marchew się gotuje obieram i kroję na kawałki ziemniaki.
Do podgotowanej marchwi dodaję ziemniaki, sól i pieprz. Mieszam i gotuję na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków.
Ta potrawa jest jak bigos - smaczna od razu po przyrządzeniu, jak również odgrzewana.