Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna marmoladka do naleśników, gofrów itp.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33868
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 8118
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 85
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 250
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33868
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 8118
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 85
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 250
Składniki
Wykonanie: Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach, zalać wrzątkiem, zagotować i odcedzić. Cukier rozpuścić w odrobinie wody, dodać sok z cytryny i drobno starta skórkę z pomarańcza. Następnie dodać marchewkę i smażyć bardzo powoli do zgęstnienia. Po usmażeni zmiksować. Gorącą marmoladkę przełożyć do wyparzonych słoiczków, zakręcić i odwrócić do góry dnem do wystygnięcia.