Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marmolada z cebuli to wyjątkowy dodatek, który wzbogaci każde danie o głęboki, słodko-kwaśny smak z nutą wina i aromatycznych ziół. Idealnie komponuje się z serami, mięsem, a także kanapkami, burgerami czy tortillami.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44643
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182079
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 237
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44643
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182079
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 237
Składniki
Cebule obierz i pokrój w cienkie piórka. Na dużej patelni rozgrzej oliwę na średnim ogniu. Dodaj pokrojoną cebulę na patelnię i smaż, często mieszając, aż cebula zmięknie i lekko się zrumieni, co zajmie około 15-20 minut.
Posyp cebulę cukrem i mieszaj aż cukier się rozpuści i zacznie karmelizować, tworząc złocisty kolor.
Wlej na patelnię czerwone wino i ocet balsamiczny. Dodaj odrobinę tymianku lub rozmarynu oraz dopraw solą i pieprzem do smaku.
Zmniejsz ogień i duś na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż marmolada z cebuli zgęstnieje, co potrwa około 30-40 minut.