Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marmolada z cebuli to wyjątkowy dodatek, który wzbogaci każde danie o głęboki, słodko-kwaśny smak z nutą wina i aromatycznych ziół. Idealnie komponuje się z serami, mięsem, a także kanapkami, burgerami czy tortillami.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9562
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3151
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6641
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9562
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3151
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6641
Składniki
Cebule obierz i pokrój w cienkie piórka. Na dużej patelni rozgrzej oliwę na średnim ogniu. Dodaj pokrojoną cebulę na patelnię i smaż, często mieszając, aż cebula zmięknie i lekko się zrumieni, co zajmie około 15-20 minut.
Posyp cebulę cukrem i mieszaj aż cukier się rozpuści i zacznie karmelizować, tworząc złocisty kolor.
Wlej na patelnię czerwone wino i ocet balsamiczny. Dodaj odrobinę tymianku lub rozmarynu oraz dopraw solą i pieprzem do smaku.
Zmniejsz ogień i duś na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż marmolada z cebuli zgęstnieje, co potrwa około 30-40 minut.