Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję zamknąć trochę słońca w słoiki na zimę, a w nich marchewkę połączoną z sokiem z pomarańczy oraz z cytryny z dodatkiem cukru żelującego. Serdecznie polecam. :)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34150
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1353
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34150
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1353
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Składniki
Warzywa oraz owoce należy wyszorować. Następnie marchewki obrać i zetrzeć na drobnych oczkach.
Do marchewki dodać sok z cytryn oraz z pomarańczy. Dusić na małym ogniu ok 5 minut. Następnie dodać cukier żelujący. Doprowadzić do wrzenia i gotować ok 3 minut stale mieszając.
Słoiki wyparzyć w piekarniku i przelać do nich gorącą marmoladę. Słoiki odwrócić do góry dnem na ściereczce i pozostawić do ostygnięcia, tak żeby się zassały. ps. Z podanych proporcji wyszło mi 5 słoiczków o objętości 300 ml. Smacznego! :)