Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję zamknąć trochę słońca w słoiki na zimę, a w nich marchewkę połączoną z sokiem z pomarańczy oraz z cytryny z dodatkiem cukru żelującego. Serdecznie polecam. :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10688
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 914
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9125
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10688
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 914
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9125
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Warzywa oraz owoce należy wyszorować. Następnie marchewki obrać i zetrzeć na drobnych oczkach.
Do marchewki dodać sok z cytryn oraz z pomarańczy. Dusić na małym ogniu ok 5 minut. Następnie dodać cukier żelujący. Doprowadzić do wrzenia i gotować ok 3 minut stale mieszając.
Słoiki wyparzyć w piekarniku i przelać do nich gorącą marmoladę. Słoiki odwrócić do góry dnem na ściereczce i pozostawić do ostygnięcia, tak żeby się zassały. ps. Z podanych proporcji wyszło mi 5 słoiczków o objętości 300 ml. Smacznego! :)