Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa marynata do drobiu i ryb bardzo prosta i szybka w wykonaniu. W dodatku to samo zdrowie, gdyż składa się z naturalnych świeżych ziół i przypraw. Bazą natomiast jest olej rzepakowy zwany polską oliwą lub oliwą Północy. Olej rzepakowy jest jednym z najzdrowszych na świecie, więc warto po niego sięgać jak najczęściej. Taka marynata idealna jest zarówno do drobiu i ryb grillowanych, pieczonych czy gotowanych lub smażonych. Zawsze słoiczek takiej marynaty stoi w mojej lodówce w stanie gotowości do użycia. Jeśli raz jej użyjecie zapomnicie o gotowych mieszankach.
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 179
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 47
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 179
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 47
Składniki
Do szklanego słoiczka wkładamy posiekaną natkę pietruszki, czosnek pokrojony w plasterki, drobno posiekany imbir, ziele angielskie, pieprz kolorowy, szafran i sól morską. Zalewamy olejem. Słoiczek zakręcamy, energicznie nim potrząsamy, aby składniki się przemieszały. Gotową marynatę przechowujemy w lodówce. Używamy do marynowania drobiu oraz ryb. Świetnie również sprawdza się jako sos do sałatek.